piątek, 9 stycznia 2015

Przepisy

Jest na moim blogu zakładka "Przepisy" - oczywiście kulinarne. Dziś dodaję przepisy stosowane i sprawdzone przez Kazika - że ma dobry smak przekonajcie się sami. A jest ich całe mnóstwo!

Bogracz, zupa węgierska

- 1 kg. Łopatki

- 4 cebule

- 4 papryki

- 2 duże pomidory

- 4 ziemniaki

- 2 łyżki jarzynki

- 6 ząbków czosnku

- papryka, kminek pieprz

Zacierka

- 2 jajka

- 3 łyżki mąki



Mięs pokroić w kostkę opruszyć jarzynką, odstawić na 30 minut. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć razem z mięsem dolać 1/2 szklanki wody i dusić około 30 minut. Paprykę, ziemniaki, pomidora [pomidora sparzyć obrać ze skórki]wszystko pokroić w kostkę. Do mięsa dodać paprykę, pomidora i dusić około 15 minut. Następnie dodać ziemniaki, czosnek, kminek i pieprz, podlać wodą gotować do miękkości ziemniaków. Z mąki i jajek przygotować ciasto na zacierkę, zetrzeć na grubej tarce chwilę pogotować ,zupa powinna być gęsta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz